Crack
Town
een filmproject van Julien Jauniaux
Thriller / folk horror Speelfilm / BELGIË Taal : Frans Practical effects

Synopsis


“Some girls wander by mistake…”


Valerie gaat voor de laatste keer iets drinken in Cracktown. Dat is de naam die ze haar geboortestad heeft gegeven. Haar droom om deze stad achter zich te laten lijkt eindelijk werkelijkheid te worden, morgen zal ze op het vliegtuig stappen... Maar eerst moet ze de nacht nog door komen, en de stad lijkt haar nog niet te willen loslaten. Valerie is vergiftigt met Medusa. Het effect van deze drug wordt elk uur erger en erger. Terwijl ze meedogenloos opgejaagd wordt moet ze een mysterieuze vloek opheffen, en wakker blijven, koste wat het kost.

Visuele referenties


De regisseur : Julien Jauniaux

De regisseur:
Julien Jauniaux | |


Julien studeerde montage aan de INSAS filmschool in Brussel en visual effects aan de Escape Studios in Londen. Gefascineerd door de duistere kant van de cinema schreef en regisseerde hij An Eldritch Place (2016, te zien op DUST). Dit korte eerbetoon aan Loveraft is geselecteerd op 20 festivals, waaronder Boston Underground, Nitehawk in New York, en Frightfest in Londen. Hij was co-regisseur van de kortfilm Z-GOAT : First Bleat (2019, te zien op ALTER) die in première ging op het BIFFF en op vele festivals is geselecteerd, waaronder Nitehawk. Tijdens het maken van Z-Goat creëerde Julien een band met een groep zeer getalenteerde vakmensen die zijn passie voor genrefilms deelden. Met deze crew zal hij nu opnieuw in zee gaan voor het maken van de speelfilm CRACKTOWN.


| |
Julien Jauniaux

Waarom in België?

Gevarieerde locaties

België is een klein landje met een grote variëteit qua sfeer in de steden en landschappen.
Die steden liggen op relatief korte afstanden van elkaar, waardoor het mogelijk is deze plaatsen te combineren en zo de labyrintachtige sfeer te creëren die we zoeken voor Cracktown.
Het scouten van de locaties zal binnenkort opgestart worden.

Genre revival

We hebben hier een overschot aan getalenteerde en ervaren cast en crew die staat te popelen om dit soort ongewone films te maken. België heeft een lange cultuur van het duistere en fantastische.... het ontbreekt enkel nog aan voldoende gefinancierde projecten. Veel grote festivals zijn lid van de European Fantastic Federation, zoals SITGES en BIFFF. Zijn centrale ligging in Europa maakt België ook de perfecte locatie voor het plannen van een gezonde festivalstrategie.

Financiering

Zodra er een productiemaatschappij aan het project gekoppeld wordt kunnen we deelnemen aan programma's zoals bijvoorbeeld TAX SHELTER


Kleinere fondsen kunnen dan weer aangevraagd worden bij de Centre du Cinéma
(Waals-Brusselse federatie).

Actors Daphné Huynh & Bertrand Leplae on set

Contact

Contacteer me gerust voor info, pitchdeck, of het scenario.